Gordijnen dicht en genieten. Toch?

Geplaatst: 13 maart 2016 in Uncategorized

Van dat eerste, soort van voorjaars-, weekend dat je buiten aan de gang kunt en je was buiten hangen en zo kan ik altijd enorm genieten. Dit weekend was het zover, dus ik ben enorm actief geweest, zowel binnen als buiten.

De was heeft heerlijk buiten gehangen, al was het net niet mooi genoeg om ze allebei droog te krijgen aan de droogmolen. De handdoeken zitten nu dus na te drogen in de droogmachine. Moet kunnen. Worden ze nog een beetje zachter van ook. Ik heb mijn tuinbankje gerepareerd. Was in elkaar getrapt door het altijd nette uitgaanspubliek in Harderwijk. Kunnen ook een stel opgeschoten kwajongens zijn geweest die de kroeg nog niet in mogen, dat weet ik niet zeker. Vroeger zou ik er achteraan zijn gegaan en ze “bestraffend hebben toegesproken”, maar dat heb ik achter me gelaten. Heeft vast en zeker met leeftijd en slechte conditie te maken, want ik geloof niet dat ik veel milder ben geworden.

M’n hele huisje schoongemaakt en opgeruimd. Stoffen, stofzuigen, dweilen…. Dat je dweilwater van kleur verandert van gifgroen naar troebel…Dan heb je eer van je werk, vind je niet? Kan natuurlijk ook zijn dat ik het iets vaker moet doen.

De ramen en de voordeur aan de voorkant gelapt, zodat de zon weer naar binnen kan schijnen…

Is vandaag overigens niet gebeurd. Ik heb de hele dag de gordijnen aan de straatkant dicht gehouden, want ik had geen zin aan interactie met de echte wereld.

Soms bekruipt me dat. En het overkomt me vaker dan me lief is.

Het is niet dat ik dan niet wil praten met mensen, maar ik doe het dan liever op Twitter of Facebook. Omdat ik me dan afscherm van de echte wereld. Omdat ik die dan even niet verdragen kan. Dan hou ik de gordijnen dicht. Niet alleen van m’n huis, maar ook van mezelf. Ik ben dan slecht benaderbaar en trek m’n pantser op.

Er zijn 2 versies van me. Met de een valt prima te leven door me, maar de tweede jaagt me af en toe angst aan.

En het is niet eens volle maan.

Bark at the Moon

Advertenties
reacties
 1. Wilma schreef:

  Ach Neefje,

  De gordijnen even dicht, zo herkenbaar. Dat heb ik ook wel eens. Ik houd het dan ook op lekker thuis zijn en geen gezeur aan je hoofd. Al is het dan maar een paar uur.

  Enne …. het is toch prima dat je dat zelf kunt bepalen. Je kent jezelf het beste!!

  Soms denk ik dat van bepaalde mensen, was maar thuis gebleven dan heb ik ook geen last van jou. Dat zijn dan van die onmogelijke energie trekkers.

  Maar voor ons (en de rest) gaat de zon weer schijnen, letterlijk en figuurlijk.

  😉😘❤️👍 ☕️🍷😅
  Tante

  Liked by 1 persoon

 2. bertruisch schreef:

  Precies zo tante.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s