Klein geluk

Geplaatst: 24 oktober 2015 in Uncategorized
Tags:,

Het zijn geen vrolijke tijden.

Da’s een open deur, ik weet het, maar het feit is dat er tegenwoordig bar weinig is om vrolijk van te worden of optimistisch van te blijven.

Of het nou gaat om alle oorlogen in de wereld met alle gevolgen van dien, zoals vluchtelingen die van huis en haard verjaagd worden en o.a. in ons land belaagd worden door neo-nazistische haatzaaiers en idioten met het IQ van een deurknop en het EQ van een surfplank. Oorlogen die vlgs. mij zonder uitzondering een religieuze oorsprong hebben: Moslims die Moslims afmaken, Joden die Moslims afmaken, Moslims die Joden afmaken, Christenen die Moslims afmaken, Moslims die Christenen afmaken.

Dan heb je nog de onvoorstelbare egoïsten zoals medicijnenfabrikanten, bankiers en bedrijvenplunderaars, die er alles aan doen om zichzelf te verrijken over de rug van hulpeloze slachtoffers…

Of, op kleinere schaal, zorgverzekeraars die met hulp en toestemming van onze eigen overheid er alles aan doen om miljarden €’s grote financiele buffers aan te leggen, ten koste van patiënten, ouderen, gehandicapten die steeds minder kunnen en mogen, maar aan wie de noodzakelijke zorg en ondersteuning onthouden wordt.

Jongeren en ouderen die het onmogelijk wordt gemaakt om betaalbare, passende woonruimte te krijgen. En nee, dat ligt niet aan de vluchtelingen die hierheen komen. Dat ligt aan mismanagement en zelfverrijking door, en megalomaan gedrag van (bestuurders van) woningcorporaties, die ter dekking van miljoenenverliezen gedwongen zijn om hun bestand aan sociale, betaalbare woningen te verkopen aan commerciële investeerders die alleen maar geïnteresseerd zijn in opbrengst, ofwel return on investment. En hierin ook weer van harte ondersteund door partijen als de VVD en de PVV, omdat die ten enen male schijt hebben aan de gewone burger van dit land.

Toch bestaat er nog steeds klein geluk, dat eigenlijk groot geluk is.

Of het nou een andere medicijnenfabrikant is die wel de moed en de compassie heeft om een goedkoop medicijn op de markt te brengen om patiënten te helpen, een bank die wel bereid is om z’n nek uit te steken en te investeren in sociale projecten, een zorgverlener die wel haar cliënten op de eerste plaats stelt en een woningcorporatie die wel bouwt voor hun oorspronkelijke doelgroep en het verdomt om z’n sociale woningen te verkopen, een mevrouw in Steenbergen die wel haar nek durft uit te steken om een waardig pleidooi te houden voor een AZC, ondanks dat schreeuwende, scanderende rechtse tuig in die sporthal, dat ongemoeid werd gelaten door de politie,

Heel af en toe kom je in de tsunami van kutnieuws dit soort berichten tegen en daar word ik dan toch weer een beetje blijer van. 

Mijn eigen kleine geluk van de afgelopen dagen? Een appje krijgen van m’n dochter, die met man en kinderen een dagje naar De Beekse Bergen is van de bon die ze van me had gekregen, om me te laten weten dat ze het heerlijk hebben.

Een bezoekje aan de marktslager om heerlijke verse rookworsten te halen voor in de snert.

Thuiskomen van het boodschappen doen (laatste ronde) en verwelkomd worden door de geur van verse bouillon die de basis gaat vormen van een grote pan snert die ik vandaag ga maken en waar ik morgen van ga genieten. En ik niet alleen, want er wordt op gerekend door m’n kinderen….

Een kop koffie, vergezeld van een krentenbol met oude kaas.

Dat ik er vandaag niet meer uit hoef, maar lekker binnen kan blijven.

Dat ik al een boek heb klaarliggen om aan te beginnen.

Dat er muziek klaarstaat om te draaien. Dat laatste is trouwens altijd zo…dag en (bijna de hele) nacht.

Soms moet je maar gewoon even genieten van je eigen kleine, grote geluk binnen de muren van je eigen huis.

Advertenties
reacties
 1. sterregoud schreef:

  Genieten van kleine dingen is niet iedereen gegeven…
  Maar ik geniet met je mee! 😙

  Liked by 1 persoon

 2. Wilma schreef:

  Genieten van de mooie dingen van het leven. We moeten het voor ons zelf creéren, voorkoken…
  Wij vinden veel dingen leuk maar hebben ook graag een ‘beetje’ controle. slechte eigenschap?? Ach ik weet het niet, we bedoelen het goed.
  Geniet van de snert, en we horen wel als je er aan toe bent om de volgende pan te maken. Met een beetje geluk en tijd komt er van tante nog een broene bonensoep tussendeur.😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s