Vrouwendag en verwaarlozing…

Geplaatst: 8 maart 2015 in Uncategorized
Tags:, ,

Dat het internationale vrouwendag is, is te merken in m’n TL op Twitter en Facebook. Er wordt veel over gepraat en geblogd. Ik word altijd een beetje weerbarstig wanneer er overdreven veel aandacht aan iets wordt besteed, of het nou Moederdag, Vaderdag, Vrouwendag of welke andere dag dan ook is. Want er wordt een dag veel aandacht aan iets besteed en morgen is iedereen het weer vergeten en overgegaan tot de orde van die dag.

Maar goed, Internationale Vrouwendag! Ik dacht kom, laat ik voor de verandering ook eens participeren in dit gebeuren door allerlei muziekjes met jullie, m’n zeer gewaardeerde lezers, lezeressen en vooral luisteraars, te delen. Muziekjes die allemaal van, voor, door of over vrouwen gaan. Dat loopt vandaag, zondag 8 maart 2015, gewoon door tot ik er de balen van krijg en alsnog besluit om knalhard Black Sabbath te gaan draaien. Zou maar zo kunnen gebeuren. En dat deel ik dan niet met jullie. Dat hou ik voor mezelf, want dat is dan een Bert-ding! Personal Quality-time!

Nou heb ik heel veel vriendinnen op FB en Twitter. De meeste daarvan zijn uitsluitend virtueel, maar een aantal daarvan zie ik ook op onregelmatige basis In Real Life en da’s altijd gezellig. Als het niet gezellig zou zijn, zou ik ze acuut verwijderen uit m’n TL, want ik wil alleen omgaan leuke mensen. Het leven, zeker het mijne, is te kort om tijd te verspillen aan zeikerds, zemelaars en wilopleggers. Fuck You very much!

Aan veel van die vriendinnen besteed ik wel aandacht. Door een reactie op een berichtje, het plaatsen van een persoonlijk berichtje, een bemoedigende of sarcastische reactie of, IRL, door elkaar af en toe op te zoeken en wat te drinken en praten of te luisteren naar een band.

Maar ik realiseerde me vandaag dat ik een vriendin van me de laatste maanden schromelijk had verwaarloosd. Een vriendin die er altijd voor me is en me zelden of nooit, en nooit bewust, in de steek laat. En waar ik dagelijks gebruik van maak. ’s Morgens, ’s middags, ’s avonds, ’s nachts, altijd. En ze staat altijd voor me klaar. Zonder klagen. Zonder tegenwerpingen.

Dus die heb ik vandaag maar eens even enorm verwend.

Ik heb haar gezogen.

Ik heb haar gemasseerd.

Ik heb haar gereinigd van binnen en buiten.

Ik heb haar gevoerd met nieuwe muziekjes.

Ik heb haar nieuw licht gegeven.

En tot slot heb ik haar meegenomen voor een intensieve reinigingsbeurt met een massage tot besluit.

Ze glanst nu weer, m’n Fiat Idea.

Ja, het is een ZIJ.

Een auto waar je een make-up spiegel vindt in beide zonnekleppen moet wel vrouwelijk zijn….

autootje

Fijne Internationale vrouwendag, allemaal.

Advertenties
reacties
 1. wilma schreef:

  Och neefje toch!! Zo druk geweest.
  Maar je auto glanst weer als een hondekeutel in de maneschijn.
  Toch wel trots op jou. 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. heerliefde schreef:

  Helemaal top Bert! Mijn Up! Is een kerel want maar 1 make up spiegel 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s