Time waits for no one (2)

Geplaatst: 12 februari 2014 in Uncategorized

Tijd voor een kleine update, want de tijd schrijdt voort….

Ik heb in de afgelopen weken een aantal malen een oproepje geplaatst op m’n Twitteraccount (@bertruisch) en m’n FB pagina en heb een bescheiden aantal suggesties gehad uit de periode 1954 t/m 1959… Het lijkt erop dat het merendeel van m’n volgers aanmerkelijk minder interesse in muziek heeft dan ik, zeker uit de vroege jaren. Geen probleem, dan kan ik lekker uitzoeken wat ik zelf leuk vind.

Nou zijn die jaren 50 ook nog wel te doen, het probleem gaat pas serieus worden vanaf pakweg 1960 t/m 1980, mijn absolute favoriete periode, zeker met de restricties die ik mezelf heb opgelegd. Welke dat zijn?

 • elke artiest mag maar 1 x gebruikt worden, ongeacht de duur van hun carriere en ongeacht de omvang van hun songbook.
 • uit elk jaar mag maar 1 nummer worden gekozen voor de luisterlijst en 1 nummer voor de danslijst
 • de lijsten moeten in chronologische volgorde, te beginnen met 1954 en eindigend in 2014, worden gedraaid
 • de luisterlijst mag niet teveel dansbare nummers bevatten, want het is een luisterlijst….    
 • de danslijst moet herkenbaar zijn voor de meerderheid van m’n gasten (ik kan het iedereen toch niet naar de zin maken)      
 • de danslijst moet een groot aantal genres bevatten en lopend zijn opgebouwd (je bent ex-deejay of je bent het niet)

Zie je mijn probleem? Ik leg mezelf vrijwillig (!!!) op dat ik maar 1 nummer mag kiezen van Black Sabbath, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, The Rolling Stones, The Kinks, The Who, The Beatles, en, en,……..!!!  

Ik moet ergens van binnen toch een beetje masochistische inslag hebben. Een paar zekerheidjes zijn er wel natuurlijk, maar het wordt even zo vrolijk een heidense klus. Natuurlijk kom ik daar wel weer uit, maar ik kan je nu al verzekeren dat de definitieve lijst tot op de grote dag niet definitief is. En omdat de tijd op niemand wacht mag ik wel doorwerken (nou, werken…) om alles op tijd klaar te krijgen.

Terwijl ik dit zit te schrijven, dwalen m’n gedachten af naar het feestje dat ik gaf toen ik 50 werd en terwijl ik in m’n hoofd de gastenlijst van toen nog eens naloop, realiseer ik me dat heel veel mensen die er toen bij waren, er nu niet meer bij zullen zijn; Vrienden en collega’s zijn weggevallen. Sommigen doordat onze wegen scheidden, anderen omdat ze er niet meer zijn. Schoonfamilie is weggevallen en er is een nieuwe voor in de plaats gekomen. Gelukkig zijn er ook oude vrienden gebleven en nieuwe bijgekomen en, last but not least, zijn er kleinkinderen. Als alles goed gaat ben ik dan (de gekke) opa van 2 kleindochters en een kleinzoon.

Ik voel me altijd een soort van Pater Familias wanneer ik m’n kinderen en kleinkinderen over de vloer heb en dat zal niet anders zijn wanneer ik m’n feestje heb, met ook nog alle andere familie en m’n vrienden erbij. Ik verheug me erop en ik heb er enorm veel zin in.

Binnenkort ga ik me bezighouden met de gastenlijst. Dat gaat niet zo’n grote klus worden, want ik weet wie ik er bij wil hebben en ook wie ik er niet bij wil hebben. Uiteindelijk is het mijn feestje!

Time waits for no one, so let’s keep up to speed with it.

 

 

Advertenties
reacties
 1. Esther Ezendam schreef:

  Ben zeker niet minder geinteresseerd in muziek, maar de fifties is nou net niet mijn ding ;-). Vanaf halverwege de sixties kan ik je fatsoenlijke suggesties doen!

  Like

 2. bertruisch schreef:

  Ik zie ze met veel plezier tegemoet. Heb al een idee. 😉

  Like

 3. Wilma van den Bergh schreef:

  Neefje, tante kan wel wat suggesties doen, maar dan zoek jij maar het jaartal erbij. Maar het is jou feest en jij hebt het laatste woord. En zo moet het ook zijn.
  Groet tante en oompje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s