Naar de dokter…!

Geplaatst: 22 november 2013 in Uncategorized

Het is bijna weer zover, m’n jaarlijkse doktersbezoek is bijna daar.

Jaarlijks? Ja, eigenlijk wel. Ik kom er praktisch nooit, want ik mankeer zelden wat, maar 1 keer per jaar laat ik een redelijk uitgebreid bloedonderzoek doen buiten hem om en wanneer ik de uitslagen heb maak ik een afspraak met hem en met de longverpleegkundige. 

Ik plan die afspraken op dezelfde dag, want ik vind 1 x per jaar hakketakken over m’n levensstijl meer dan genoeg omdat de discussie steeds over hetzelfde gaat: zij vinden dat ik alles wat ik leuk, lekker of prettig vind, moet laten of sterk verminderen om langer te leven en ik vind (en vertel ze) dat ze er geen zak van begrijpen.

Het bloedonderzoek wees ook dit jaar weer uit dat ik feitelijk gezond ben, afgezien van een iets verhoogd cholesterolgehalte, veroorzaakt doordat ik het verdomde om m’n pillen te slikken. Heb mezelf beloofd dat ik dat vanaf nu dan wel doe, want een kleine concessie, en dat stelt hem ook tevreden, hahaha.

Waar ze moeite mee hebben om te begrijpen is het volgende: Ik heb m’n leven lang keihard gewerkt en veel te weinig genoten van alles wat me dierbaar is en was (kids, exen, life as such), terwijl ik vooral in de laatste pakweg 10 jaar bijna alles naar de kloten heb zien gaan en verloren heb. 

Huwelijk na bijna 25 jaar over en uit, vader overleden (moeder was al eerder overleden), zaken failliet, m’n nieuwe geliefde overleden, geen geld om te leven, een diepe depressie gehad. Genoeg zo?

Dat vond ik uiteindelijk ook, maar het heeft me ontstellend veel moeite en energie gekost om m’n leven weer op de rit te krijgen en om tot het inzicht te komen dat het nu toch eindelijk eens tijd wordt om er ook eens een beetje van te genieten.

Overigens was ik daar door m’n nieuwe liefde al voorzichtig mee begonnen, maar weer kwijtgeraakt toen ik haar verloor aan een herseninfarct, waardoor ze binnen een week overleed.

Ik ben nu weer 4 jaar alleen, vader van 3 kids en 2 kleinkids, surrogaatvader van de 2 kids van m’n lief en ontzettend blij en een beetje trots op het feit dat ze allemaal zeer behoorlijk terecht zijn gekomen en het gewoon goed doen. Dat is, wat je als vader wilt en al het andere is niet zo belangrijk meer.

M’n moeder is 61 jaar geworden en doodgegaan aan kanker zonder dat ik het gevoel heb dat ze ook maar een dag echt gelukkig is geweest, m’n vader is na de dood van z’n vrouw alleen maar bezig geweest met een stervenswens zonder de moed te hebben om tegen z’n dokters (meervoud) in te gaan en ik hoorde gisteren dat een hele goeie vriend van me, 2 jaar ouder dan ik, te horen heeft gekregen dat hij een voorstadium heeft van dementie, net terwijl hij het vooruitzicht had dat hij volgend jaar met vervroegd pensioen mocht.

Ik ben er klaar mee., ik heb nu genoeg ellende over me heen gehad!

Zeker, ik ben een behoorlijk stuk harder geworden dan ik was en kies primair voor mezelf (en al m’n kids natuurlijk) en heb het besluit genomen dat ik me niet onttrek aan m’n verantwoordelijkheden, maar ook wil genieten van m’n leven, onder het motto: liever kort maar hevig, dan lang en chagrijnig!

Dat betekent dus dat ik me niet (meer) ga schikken naar regels die anderen me op willen leggen “voor m’n bestwil”, want de enige die zorgt voor m’n bestwil ben ikzelf. En dat doe ik met overtuiging.

Advertenties
reacties
 1. Wilma van den Bergh schreef:

  Sunshine
  Fijn dat je weer bij het jaarlijks terugkerende event bent geweest en alles is nog steeds bij het oude. Goed om te horen. Een pilletje slikken voor je cholestorol is uiteindelijk ook niet het eind van de wereld. Ha ha ha.
  Je neemt een wijs besluit om te doen wat jij leuk vindt, je hebt al genoeg op je dak gehad. Now it’s your time. . . . and

  Live life the way you want to live your life.!!

  Big hugs , van tante en oompje

  Like

 2. bertruisch schreef:

  Gaat zeker gebeuren tante, no worries! 🙂

  Like

 3. Martine schreef:

  Je weet ik had al diep respect voor je maar na het lezen van je blog nog meer.

  Leef en geniet!

  <3. M

  Like

 4. frankliefdu schreef:

  Niks TE persoonlijk Bert!! Sterk geschreven door een kei van een kerel!!

  Like

 5. Peter schreef:

  Bert, diep respect voor je en wij hopen door dat je dit van je afschrijft er verlichting en ruimte komt! Geniet groetjes Peter & Berry

  Like

 6. Monique schreef:

  Zag het gisteren langs komen maar wilde even rustig lezen. Dat heb ik nu gedaan. Het mooie van het verleden dicht bij je houden en de toekomst omarmen op je eigen manier, dat kan niet anders dan goed zijn Bert! Lieve groet, Monique

  Like

  • bertruisch schreef:

   Dat is wat ik op deze manier probeer te doen Monique, van me afschrijven heeft me vaker geholpen. Ik ga er ook mee door. Ben alleen een beetje overdonderd door alle reacties, want dat had ik niet verwacht.

   Like

 7. Elly schreef:

  Lief vriendje

  Heerlijk zo van je afschrijven! Gooi het eruit! Haha. Je weet het hè, always love you, wat je ook doet, waar je ook bent, wat je ook schenkt, je blijft ons vriendje. Het siert je dat je een warm hart blijft houden, ondanks alle shit die je hebt meegemaakt, dat maakt dat je een mooi mens bent Bert.

  Like

 8. elihuijgens schreef:

  Maatje toch… dat is op zijn zachtst gezegd heavy allemaal. Ik ben toch blij dat je bewust voor het leven kiest. Je bent hier in elk geval niet alleen in.

  Mijn steun heb je!

  Like

 9. Marie-Jose De Bie schreef:

  Mooi, sterk en eigen&wijs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s